رفتار بازارگردان ها شبیه نوسان گیران است

عملکرد شرکت‌های حقوقی و بازارگردان‌ها در روزهای گذشته نه تنها بازار را به تعادل نرساند، بلکه رفتار این شرکت‌ها بیشتر شبیه نوسان‌گیرانی بوده است که تنها به منافع خود فکر می‌کنند.

به گزارش صدای بورس، باز هم روزهای قرمزپوش شدن بورس از راه رسید. همچنان سهامدارانی که تازه از جان گرفتن بازار، در حال کاستن از ضررهای خود بودند، دوباره روانه صف‌های فروشی شدند که این بار علاوه بر حقوقی‌ها یک بازیگر دیگر به نام بازارگردان ها هم به علت این ریزش اضافه شده است.

طبق قانون همه شرکت‌های حاضر در بورس باید یک بازارگردان معرفی کنند تا سهم را در بازار سرمایه به یک تعادل مطابق با ارزندگی نماد برساند، اما طبق آنچه در یک ماه گذشته مشاهده شده است، این بازارگردان‌ها بیشتر به بازی گردانی تبدیل شده‌اند که در حال نوسان گیری از سهامداران حقیقی و خرد هستند.

صف های فروشی که طی امروز و دیروز در بورس تشکیل شده است، نشان از عملکرد نامناسب شرکت‌های حقوقی و بازارگردانان همه نمادها دارد.

تقریبا ۹۰ درصد نمادها در بورس و فرابورس روز سه شنبه را با صف خرید چند میلیونی آغاز کردند و شاخص را در همان ۱۰ دقیقه ابتدایی با ۳۵ هزار واحد کاهش به زیر یک میلیون و چهارصد پنجاه هزار واحدی رساندند.

طبق برآورد انجام شده ۹ درصد نمادها در صف خرید و ۷۴ درصد نمادها در صف فروش هستند. باقی سهم‌ها نیز در حال نوسان هستند.

نقشه بازار در ساعت ۱۲:۱۵ روز سه شنبه ۲۵ آذر ۹۹

هیجان حرف اول و آخر بورس را می‌زند

روز دوشنبه با خروج حدود ۲ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سرمایه یک رکورد تاریخی دیگر در این زمینه به ثبت رسید. در ماه‌های گذشته تنها در روز ۲ شهریور سال جاری خروج پول از این مقدار بیشتر بود که رقم آن چیزی حدود ۳ هزار میلیارد تومان بوده است.

خروج این حجم از پول توسط افراد حقوقی تنها یک دلیل دارد. اعتماد خدشه دار شده به بازار سرمایه هنوز برای بهبود کار زیادی دارد و به این زودی‌ها ترسی که در دل سهامداران خرد ایجاد شده است، از بین نمی‌رود.

خرید حقوقی‌ها، تاثیری بر روند بازار ندارد

طی روزهای گذشته شرکت‌های حقوقی در حال حرکت بین صنایع مختلف بوده و همچنان عرضه‌های آبشاری خود را ادامه داده‌اند. در این هفته رفتار حقوقی‌ها بر خلاف تحلیل‌ها بوده است. روز شنبه به دلیل رشد جهانی قیمت‌ها، سهام شرکت‌های فولادی صف خرید شدند، حقوقی این شرکت ها به همراه بازارگردانان آنها برای به تعادل رساندن آنها، حجم قابل توجهی از سهام این شرکت ها را عرضه کردند.

روز یکشنبه با انتشار خبر تصویب افزایش فروش نفت خام به پالایشگاه‌ها در مجلس، سهم های پالایشی در صف خرید قفل شدند که این مساله نیز زیاد دوام نداشت و در یک اقدام کاملا هماهنگ، همه صف خرید این نمادها جمع شده و قیمت این سهم‌ها نیز به شدت کاهش یافت.

روز دوشنبه نیز با اعلام خبر موافقت رهبر انقلاب با بررسی دوباره لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نمادهای بانکی قفل در صف خرید بودند که ناگهان همان اتفاقات دو روز گذشته در این نمادها نیز تکرار شد.

ارزش صف های فروش به بیش از ۹ هزار میلیارد تومان رسید که نشان می‌دهد حقوقی‌ها و بازارگردانان هیچ عکس العملی جهت بهبود شرایط نداشته‌اند و بیشتر نظاره گر و خریدار بوده‌اند. با توجه به خرید کم حقوقی ها آنها در صدد هستند تا حجم مبنای نمادها پر شده و روزهای آینده را نیز از این طریق منفی کرده تا خریدهای خود را تکمیل کنند.

با توجه به کاهش قیمتی که در سایر بازارها مانند، طلا، ارز، مسکن، خودرو طی هفته های گذشته شاهد بودیم، این حجم از خروج پول حقیقی از بورس می‌تواند وارد سایر بازارها شود. در صورتی که چنین مساله ای رخ دهد و بورس نتواند این مقدار پول را به چرخه معاملات بازگرداند، افزایش قیمت در سایر بازارها دور از انتظار نخواهد بود.

منبع: فارس

کد خبر 424022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =